Oferta Kalendarze

KALENDARZE ŚCIENNE A4 5 99 zł (z VAT 23%) INDEKS 222623 KUCHN I A POLSKA KALENDARZ 2025 2875 2025 KUCHNIA POLSKA Wydawca:O-presssp.zo .o. www.calendar.com.pl Grudzień Listopad Październik Lipiec Sierpień Wrzesień Kwiecień Maj Czerwiec Luty Styczeń Marzec 5 904830 713428 KUCHNIA POLSKA kalendarz ścienny A4 format: 205 x 295 mm ilość stron: 16 oprawa: szyta cena detaliczna (brutto z VAT 23%): 5,99 zł Pieczonakaczka z jabłkami i śliwkami towykwintnedanie, łączące soczystośćmięsa ze słodycząowoców. Składniki: 1 kaczka,4 jabłka,200g śliwek, sól,pieprz,majeranek. Przygotowanie: rozpoczynamyodumycia kaczki,następnienacieramy ją solą,pieprzem imajerankiem.W środek wkładamypokrojone jabłka i śliwki, którenadadząmięsuwyjątkowego aromatu.Pieczemywpiekarnikunagrzanymdo180°Cprzezokoło2godziny, regularniepolewając sosem.Dzięki temu kaczka staje się chrupiąca z zewnątrz iniezwykle soczystaw środku. Idealnanaelegancką kolację, zachwyci każdegomiłośnikawyrafinowanych smaków. 1 2025 Styczeń Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela 1 30 31 NowyRok Mieczysława 1 Grzegorza Izydora 2 Danuty Genowefy 3 Anieli Elżbiety 4 Hanny Szymona 5 2 TrzechKróli 6 Lucjana Rajmunda 7 Mścisława Seweryna 8 Marceliny Marcjanny 9 Danuty Wilhelma 10 Honoraty Matyldy 11 Grety Arkadiusza 12 3 Bogumiły Weroniki 13 Niny Feliksa 14 Arnolda Pawła 15 Marcelego Waldemara 16 Antoniego Jana 17 Małgorzaty Piotra 18 Henryka Mariusza 19 4 Fabiana Sebastiana 20 Agnieszki Jarosława 21 Anastazego Wincentego 22 Ildefonsa Rajmunda 23 Felicji Franciszka 24 Miłosza Pawła 25 Pauliny Tymoteusza 26 5 Anieli Przybysława 27 Radomira Walerego 28 Franciszka Zdzisława 29 Martyny Macieja 30 Marceli Ludwika 31 1 2 Krem zburaków to aksamitna zupao intensywnym kolorze ibogatym smaku. Składniki: 500gburaków,1dużamarchew,1pietruszka, 1 cebula,2 ząbki czosnku,1 litrbulionuwarzywnego,200ml śmietanki30%, sól,pieprz,oliwa, świeży koperek. Przygotowanie: Buraki, marchew ipietruszkęobieramy, kroimy,wrzucamynapatelnię z rozgrzanąoliwą,dodajemyposiekaną cebulę i czosnek.Smażymydo zmięknięcia.Dodajemybulion,gotujemydomiękkościwarzyw.Całośćblendujemynagładki krem,doprawiamy solą ipieprzem.Pod koniec gotowaniawlewamy śmietankę,mieszamy.Podajemy z kleksem śmietany iposiekanym koperkiem.Krem zburaków zachwycanie tylko smakiem, ale iwyglądem,będącdoskonałymwyboremnaeleganckie kolacje. 7 2025 Lipiec Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela 27 30 Haliny Mariana 1 Jagody Marii 2 Anatola Jacka 3 Elżbiety Teodora 4 Marii Antoniego 5 Dominiki Łucji 6 28 Cyryla Metodego 7 Elżbiety Eugeniusza 8 Sylwii Weroniki 9 Amelii Witalisa 10 Kaliny Olgi 11 Feliksa Jana 12 Małgorzaty Ernesta 13 29 Izabeli Kamila 14 Henryka Włodzimierza 15 Benity Eustachego 16 Anety Bogdana 17 Kamila Szymona 18 Marcina Wincentego 19 Małgorzaty Czesława 20 30 Daniela Wiktora 21 Magdaleny Marii 22 Bogny Brygidy 23 Krystyny Olgi 24 Jakuba Krzysztofa 25 Anny Joachima 26 Julii Natalii 27 31 Ady Marceli 28 Konstantego Olafa 29 Aldony Donata 30 Heleny Ignacego 31 1 2 3 2025 13

RkJQdWJsaXNoZXIy NDI0NjA=