Oferta Kalendarze

KALENDARZE PLANSZOWE Notatki: ZUPARYBNA Składniki: 500gmieszanychfiletów rybnych, 1cebula, 2marchewki, 1por, 2ząbkiczosnku, 1 litrbulionu rybnego, 200mlbiałegowina, śmietana, sól, pieprz, koperek. Sposób przygotowania: Zacznij od przygotowania warzyw: cebulę, marchewki, pora iczosnekdrobnoposiekaj.Naśrednimogniu,wdużymgarnku,podsmażcebulę iczosnek,ażstanąsięszkliste,dodajmarchewki ipora.Gdywarzywazmiękną,wlej bulion rybny iwino,doprowadźdowrzenia.Następniedodaj filety rybne,pokrojone namałekawałki.Gotujnawolnymogniuprzezokoło20minut,aż rybabędziegoto- wa.Przedpodaniemdodajśmietanę,doprawdosmakusolą ipieprzem.Posyp zupę świeżymkoperkiem.Podawajzchrupiącympieczywem. KOPYTKAZSOSEMGRZYBOWYM Składniki: 500gziemniaków, 1szklankamąki, 1 jajko, sól. Sos:300gświeżychgrzybów, 1cebula, 200mlśmietany30%, 2 łyżkimasła, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, przeciśnij przez praskę,pozwalając imostygnąć.Dodajmąkę, jajko, sól i zagniećciasto.Formujwa- łeczki, krojąc je namałe kawałki.Gotuj kopytkaw osolonejwrzącejwodzie domo- mentu, aż wypłyną na powierzchnię. Odcedź i odłóż na bok. Sos: posiekaj cebulę igrzyby, smażnamaśle,aż zmiękną.Wlej śmietanę,gotuj,mieszając,aż sos zgęst- nieje.Doprawsolą ipieprzem.Kopytkapodawajpolanesosemgrzybowym,posypa- neświeżymiziołami lubparmezanem. ISBN 978-83-7962-854-4 INDEKS 500550 cena: 1 1 ,99 zł (z Vat 5%) 2877 2 025 9 788379 628544 PORADNIK KULINARNY Z MAGNESEM NA LODÓWKĘ PORADNIK KULINARNY Tygodniowy z magnesem na lodówkę format: 120 x 270 mm ilość stron: 116 oprawa: klejona cena detaliczna (brutto z VAT 5%): 11,99 zł Wodnik Ryby 2025 LUTY tydzień8 Poni działek Łukasza,Zbigniewa 17 Wtorek Konstancji,Zuzanny 18 Środa Arnolda,Konrada 19 Czwartek Leona,Ludomira 20 Piątek Eleonory,Roberta 21 Sobota Małgorzaty,Marty 22 Niedziela Romany,Damiana 23 Luty Tydz. Pn Wt Śr Cz Pt So Nd 5 27 28 29 30 31 1 2 6 3 4 5 6 7 8 9 7 10 11 12 13 14 15 16 8 17 18 19 20 21 22 23 9 24 25 26 27 28 1 2 2025 68

RkJQdWJsaXNoZXIy NDI0NjA=